Home » О школи

О школи

ОШ ”ИВО ЛОЛА РИБАР”                                 

НОВИ САД

КРАЉЕВИЋА МАРКА 2А

Тел/факс 021 472 17 72 // 021 472 17 76

Е-маил: skola@ivololaribar.net

www.lola.edu.rs 

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Novi SadПрема писаним документима који се налазе у Матици српској, Основна школа ”Иво Лола Рибар” је основана на данашњој локацији, давне 1809. године. Наша школа је најстарија школа у граду, а са овом дугогодишњом традицијом сигурно заслужује сву пажњу за њено очување, неговање и развој. Историјски гледано, била је сведок многих дешавања, успона и падова људи који су живели и данас живе на овом подручју.

Просторни положај школе је изузетно повољан, у непосредној близини два булевара, поред саобраћајница које школу директно повезују са удаљеним, урбаним деловима града, као што су Бистрица, Лимани, Петроварадин… Школа је у непосредној близини центра града где се одвијају разне културне и спортске манифестације, чији садржаји се преносе у васпитно-образовни рад са децом.
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Novi SadНастава за ученике од трећег до осмог разреда се реализује у две смене, док ученици првог и другог разреда наставу похађају у преподневној и међусмени(од 12.25 часова). На овај начин је омогућена успешна сарадња учитеља, родитеља и учитеља из боравка.

Продужени боравак је организован за ученике нижих разреда . Просторије боравка имају  санитарни чвор, сопствено двориште, а у склопу понуде је и опремљена кухиња са трпезаријом. Услуге продуженог боравка користи око 25% ученика, а радно време је прилагођено потребама родитеља и њиховим обавезама (6- 17 часова).

Савремено доба доноси и своје опасности, а школа је решење пронашла у виду школе ”затвореног” типа; зграда школе је сачињена од два крила, налази се на самом углу а школско двориште се налази унутар зграде, тако да није доступан слободан улаз без контроле. То представља једну од битнијих специфичности школе, а уједно су и задовољене потребе родитеља и локалне заједнице о збринутости и безбедности свих ученика.

Запослени имају визију да школа постане естетски оплемењена и модерније уређена ,са простором у којем ће се неговати култура понашања, традиција и индивидуалне потребе ученика разноврсним наставним и ваннаставним садржајима.

 
 

0 Коментари

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Оставите ваш коментар